Tanfolyamaink:
Az alábbiakban a tanfolyamokkal kapcsolatos gyakori kérdésekre válaszolunk:

Miért jó az RG, kinek ajánlják?

A ritmikus gimnasztika sportot választó kislányok testtartásán, testfelépítésén és mozdulatain már nagyon hamar láthatóvá válnak a rendszeres és kifinomult mozgással együtt járó edzések nyomai.
A karika, kötél, labda, szalag és buzogány nemcsak játékosabbá teszi az edzéseket, hanem fejleszti a lányok ügyességét is. Az egyre bonyolultabb elemek megtanulásakor a koncentrációképesség és a memória erősödik meg.
A kislányok sokszor kisebb csoportokban, csapatokban dolgoznak együtt, megtanulnak egymáshoz alkalmazkodni, egymásra figyelni, megértik mi a csapatszellem és az összetartozás.


Tananyagát tekintve mind a lendítés, rugózás, ugrás, nyújtás ezen kívül törzscsavarások, spirálok, forgások és vezetett mozdulatok is megjelennek erőnléti gyakorlatokkal egybekötve. Egyszerű mozgástól jut el az összetett komplex mozdulatokig.
Már a kezdetektől játékos formában megismerkedhetnek a különböző tornaszerekkel.

Hány éves kortól lehet jelentkezni, illetve van-e felső korhatár?
Tanfolyamainkra 4 éves kortól várjuk a gyermekeket, felső korhatár nincs! :)

Mit vigyünk a foglalkozásokra?
Olyan felszerelést válaszunk,amelyben Kislányunk kényelmesen, önfeledten tud mozogni, lehetőség szerint kerüljük a tüllös, lelógos szoknyákat.
Legjobb egy tornadressz (vagy egy szűkebb póló) és egy térd alatt érő nadrág (leggings).
A későbbiek folyamán a kislányok egyforma tornadresszt kapnak, amit majd a bemutatókon is viselnek.
A tornaszereket mi biztosítjuk a tanfolyam alatt!

Lehetőség van a versenysportra is?
Természetesen a későbbiek folyamán a tehetséges, illetve a kellő szorgalommal és jó adottságokkal rendelkező kislányoknak lehetőségük nyílik a versenysportban való részvételre is. Edzéseink és tanfolyamaink helyet adnak a pusztán kedvtelésből sportolóknak és azoknak is, akik az élsportba kerülést tűzték ki célul.

A szülők bemehetnek a gyermekekkel?
Tapasztalatain szerint a gyerekek figyelmének fenntartása eredményesebb, ha önállóan "dolgoznak", ahogy majd az iskolában is kell.
A gyerekeknek ez általában nem jelent problémát. Ha először néhányan szokatlannak is érzik, a tanárok könnyen át tudják segíteni őket ezen a kisebb  kihíváson. Amennyiben feltétlenül szükséges természetesen átmenetileg a szülői segítségtől sem zárkózunk el.
 
A gyerekek órai munkájának eredményét a szülők a félévvégi nyilvános órán illetve egy színpadi Évzáró Előadáson tekinthetik meg.


Pannon-Caravan Kft. 22714385-2-07